Goynem
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
» Belediye secim 2009
Mer enn kebab EmptySalı Ekim 13, 2009 1:18 pm tarafından mustafa

» SECIMLER VE GØYNEM
Mer enn kebab EmptyCuma Mayıs 08, 2009 7:21 pm tarafından TERTIP4

» BABANIN OGLUNA NASIHATI
Mer enn kebab EmptyPtsi Nis. 27, 2009 6:47 am tarafından MAHSUMKUL

» Önce can ciğer sonra gırtlak gırtlağa
Mer enn kebab EmptySalı Nis. 21, 2009 8:36 am tarafından Admin

» SECİMLER OLSA BİLE HEP BERABER KOLKOLA OLUNSUN DİYENLER..
Mer enn kebab EmptySalı Nis. 21, 2009 4:23 am tarafından bozdogan42

» Secim kavgasi Norvece sicradi malesef
Mer enn kebab EmptySalı Nis. 21, 2009 4:18 am tarafından bozdogan42

» Arda, Fener tribünlerine kol hareketi yapıyor
Mer enn kebab EmptyPerş. Nis. 16, 2009 5:40 pm tarafından Admin

» Kaçak avlanan balıklara yoğun ilgi
Mer enn kebab EmptySalı Nis. 14, 2009 11:39 pm tarafından Admin

» Konya'da balığın da döneri yapıldı
Mer enn kebab EmptySalı Nis. 14, 2009 11:37 pm tarafından Admin

Son haberler
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Takvim Takvim

Anahtar-kelime

Istatistikler
Toplam 53 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: diontolwen

Kullanıcılarımız toplam 300 mesaj attılar bunda 172 konu
Anket

Mer enn kebab

2 posters

Aşağa gitmek

Mer enn kebab Empty Mer enn kebab

Mesaj tarafından Admin Ptsi Şub. 02, 2009 10:26 pm

Glem kebaben du får som nattmat på by´n. Den finnes ikke i Tyrkia, der har de mer å by på. "Ekte" tyrkisk finnes også i Oslo.

- I Tyrkia sier vi "ikke oppfør deg som en persille". Det betyr at man
ikke skal blande seg opp i alt. I Tyrkia brukes bladpersille til det
meste, forteller Ayse Balam Bilgic, som etablerte Nazar Café i Sagene
Samfunnshus for snart tre år siden. I dag driver hun den sammen med
familien.

- Morfar var kokk, og mamma lærte å lage mat av ham. Oppskriftene våre
er egentlig en familiehemmelighet, men jeg skal røpe noen for dere,
sier Nazar mens hun sender mamma Habibe Bilgic et unnskyldende smil. Oslo-kebab uvanlig

Kebabsjappene tok Oslo med storm da de kom for endel år siden. Men den norske kebaben har lite med Tyrkia å gjøre, synes Ayse.
- Jeg har aldri sett en lignende kebab noe annet sted i verden. Det er
kinakål, mais og Thousand Island på den. Det funker som nattmat, men
noe lignende finnes ikke utenfor Norges grenser, sier hun. Og det til
tross for at kebab kan serveres på 1000 måter, ifølge menykartet på
Nazar Café. På kjøkkenet står tre kokker bøyd over grytene.
Alle er tyrkiske, selvfølgelig. Her går det med mye grønnsaker. Squash,
auberginer, poteter, løk, paprika og tomater er nærmest faste
ingredienser. Heldigvis er de fleste ingrediensene nå lett tilgjengelig
i Oslo. - De fleste små grønnsaksbutikkene har tyrkisk mat. Det
betyr at kikerter, linser, bulgur, paprikapuré og andre spesialister
finnes over hele Oslo. I begynnelsen måtte vi egenimportere mye fra
Tyrkia. Nå synes jeg at mange av råvarene er bedre i Oslo enn i Tyrkia,
forteller Ayse. På kjøkkenet på Nazar Café får de
tradisjonelle rettene en moderne vri, både for smakens og utseendets
skyld. Som for eksempel baguette med sucuk og fetaostkrem. Sucuk er en
sterk krydret tyrkisk pølse, som i hjemlandet ofte blir servert med egg. "Køfte"

-
Akkurat denne retten er ikke så populær hos barna. Men tyrkiske
kjøttkaker, "køfte", går ned på høykant. Det gjør også squashkakene.
Begge er milde og gode, men rike på smak, forteller Ayse, som selv er
mor til Rodin på fire år. Både han og kusinen Lorin er
selvsagt drevne restaurant-gjengere på Nazar Café. Men som de fleste
andre barn kan de være skeptiske til mat. - Jeg pleier å si at
køfte er Kaptein Sabeltanns favorittmat, og blomkål godteri for
bjørner. Gir du maten en god historie, smaker de på alt. Det tror jeg
er likt i alle land, sier Ayse Balam Bilgic.
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 204
Yaş : 49
Nerden : Norvec
Kayıt tarihi : 16/01/09

http://home.online.no/~hamze/index.cfm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Mer enn kebab Empty Geri: Mer enn kebab

Mesaj tarafından TERTIP4 Perş. Şub. 12, 2009 10:29 pm

Osloda kebap vardir herkesi bekleriz
TERTIP4
TERTIP4
ôzel
ôzel

Mesaj Sayısı : 45
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 19/01/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Mer enn kebab Empty Geri: Mer enn kebab

Mesaj tarafından Admin Cuma Şub. 13, 2009 1:35 am

nerde vardir bedavami yoksa ??
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 204
Yaş : 49
Nerden : Norvec
Kayıt tarihi : 16/01/09

http://home.online.no/~hamze/index.cfm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz